WordPress.org

Over

Roadmap

Roadmap

WordPress is voortdurend in ontwikkeling. Momenteel is fase 2 van het Gutenberg project formeel afgerond met WordPress 6.3, en is de verkenning van fase 3 (samenwerking) aan de gang. Het Gutenberg project is een nieuwe voorstelling van de manier waarop we inhoud op internet beheren. Het doel is om de toegang tot internetaanwezigheid te verbreden, een basis van succesvolle moderne bedrijven.

Fase 1 was de nieuwe blok-editor, Gutenberg, uitgebracht in WordPress 5.0. In 2021 en 2022 hebben we ons gericht op het samenvoegen van website bewerken (Fase 2) in WordPress. Hiermee werd de site-editor geïntroduceerd en een reeks bewerkingsmogelijkheden waarmee blokken kunnen worden gebruikt voor gebruik op een hele website. Fase 3 is samen bewerken, ook wel bekend als workflows, gezien de implementatie van functies voor workflows en realtime samenwerking. Bekijk de overzichtspagina van functie projecten voor meer informatie over het bewerken van websites, de componenten ervan en ander actief functiewerk.

Ter ondersteuning van de visie die is uiteengezet in de laatste State of the Word, heeft het project de volgende grote doelen voor 2024:

Wil je betrokken raken? Ga naar Make WordPress en ontmoet de mensen die WordPress ontwikkelen, ontwerpen, documenteren, vertalen en promoten.

2024 releases

Hier zijn de geplande releases voor 2024 en links naar hun respectievelijke mijlpalen in ons issue tracker. Eventuele verwachte datums zijn alleen voor discussie en planning doeleinden en zullen worden bevestigd naarmate we dichter bij de release komen.

VersieGepland
6.6Juli 2024
6.7November 2024

Nieuwe functies worden een maand voor de release bevroren, met de volledige focus op de kwaliteit en prestaties van de release.

Je kan een lijst met eerdere releases bekijken op onze geschiedenispagina.

Lange termijn stappenplan

Ter herinnering: dit zijn de vier fasen die in het Gutenberg-project worden beschreven:

  1. Gemakkelijker bewerken — Al beschikbaar in WordPress, met voortdurende verbeteringen
  2. Aanpassing – Website bewerken, blokpatronen, blok directory, blokthema’s
  3. Samenwerking — Een meer intuïtieve manier om samen aan inhoud te schrijven
  4. Meertaligheid — Core implementatie voor meertalige websites