WordPress.org

Over

onze missie:

democratiseren publiceren

de vrijheid om te bouwen. de vrijheid om te veranderen. de vrijheid om te delen.

ons verhaal

WordPress begon in 2003 toen Mike Little en Matt Mullenweg een afsplitsing maakten van b2/cafelog. De behoefte aan een elegante, goed gestructureerde persoonlijke publicatiesysteem was toen al duidelijk. Vandaag de dag is WordPress gebouwd op PHP en MySQL, en gelicentieerd onder de GPLv2. Het is ook het platform van keuze voor meer dan 43% van alle websites op het web.

Het WordPress open source project heeft zich in de loop der tijd op progressieve manieren ontwikkeld – ondersteund door bekwame, enthousiaste ontwikkelaars, ontwerpers, wetenschappers, bloggers en meer. WordPress biedt de mogelijkheid voor iedereen om te creëren en te delen, van ambachtelijke persoonlijke anekdotes tot wereld veranderende bewegingen.

Mensen met beperkte technische ervaring kunnen het “zo uit de doos” gebruiken, en meer technisch onderlegde mensen kunnen het op opmerkelijke manieren aanpassen.

onze missie

WordPress is ontworpen voor iedereen.

We geloven dat geweldige software moet werken met minimale configuratie, waarbij de nadruk ligt op toegankelijkheid, prestaties, beveiliging en gebruiksgemak. De basis WordPress software is eenvoudig en voorspelbaar, en biedt krachtige functies voor groei en succes.

WordPress is open source software.

Het ondersteunen van het idee van het democratiseren van publiceren en de vrijheden die gepaard gaan met open source, is een grote community van mensen die samenwerken aan en bijdragen aan dit project.

WordPress is gastvrij en inclusief.

De passie van onze bijdragers drijft het succes van WordPress aan, wat op zijn beurt je helpt om je doelen te bereiken. WordPress bijdragers werken over de hele wereld en hebben ontelbare uren besteed aan het bouwen van een tool die iedereen een stem biedt.

de vier vrijheden

WordPress is gelicenseerd onder de General Public License (GPLv2 of later) die vier kernvrijheden biedt:

0

De vrijheid om het programma voor elk doel uit te voeren.

1

De vrijheid om te bestuderen hoe het programma werkt en het te veranderen zodat het doet wat je wilt.

2

De vrijheid om te herdistribueren.

3

De vrijheid om kopies van jouw aangepaste versies te verspreiden naar anderen.

de details

Duik in de achtergronddetails, zoals de GPL en andere beleidsregels.

de mensen

Leer over de community, hoe we met elkaar omgaan en onze trots tonen.