WordPress.org

About

Accessibility

Toegankelijkheid

De WordPress community en het open-source WordPress-project streven ernaar zo inclusief en toegankelijk mogelijk te zijn. We willen dat gebruikers, ongeacht hun apparatuur of mogelijkheden, inhoud kunnen publiceren en een website of applicatie kunnen onderhouden die gebouwd is met WordPress.

WordPress streeft ernaar de WordPress Admin en de meegeleverde thema’s, waar mogelijk, volledig te laten voldoen aan WCAG 2.0 AA.

Alle nieuwe en bijgewerkte code die wordt uitgebracht in WordPress moet voldoen aan deze richtlijnen volgens de WordPress toegankelijkheidscoderingsnormen. Sommige huidige functies en functionaliteiten in ontwikkeling voldoen mogelijk nog niet volledig, en bekende problemen worden vermeld in de WordPress Trac “toegankelijkheid” focus.

Hoewel het WordPress project niet kan garanderen dat alle thema’s voldoen, zijn de toegankelijke thema’s gecontroleerd door het thema review team om ervoor te zorgen dat deze thema’s voldoen aan hun basis toegankelijkheidsvereisten.

Het Accessibility Team

Het WordPress toegankelijkheidsteam levert toegankelijkheidsexpertise voor het hele project om de toegankelijkheid van de WordPress core en bronnen te verbeteren.

Het toegankelijkheidshandboek deelt de beste praktijken voor webtoegankelijkheid, een lijst van toegankelijkheid tools, de testen die we uitvoeren om WordPress, thema’s en plugins te verbeteren, en hoe je betrokken kan raken bij de toegankelijkheid van WordPress.

Om een toegankelijkheidsprobleem te melden dat je bent tegengekomen in WordPress of op WordPress.org, bekijk je de pagina toegankelijkheidshandboek op toegankelijkheidsproblemen melden.

ATAG verklaring

De Authoring Tool Accessibility Guidelines version 2.0, of ATAG, zijn een set richtlijnen die bepalen hoe je een tool kan maken voor het creëren van webpagina’s die zowel toegankelijk zijn als het creëren van toegankelijke inhoud bevorderen.

De WordPress toegankelijkheid coderingsnormen vereisen dat nieuwe of geüpdate code voldoet aan de normen van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.0 op niveau AA. ATAG conformiteit is een extra doel naast WCAG naleving.

Een applicatie die volledig voldoet aan ATAG 2.0 moet niet alleen bruikbaar zijn voor mensen met een beperking, maar het moet ook alle gebruikers in staat stellen en aanmoedigen om toegankelijke inhoud te creëren en hen helpen bij het herstellen van toegankelijkheidsfouten, zonder dat er extra tools of add-ons nodig zijn.

WordPress voldoet momenteel niet aan ATAG 2.0, maar belooft om functionaliteit na te streven die toegankelijk is en die gebruikers helpt toegankelijke inhoud te maken en zodoende op de lange termijn aan de ATAG richtlijnen te voldoen.