WordPress.org

Over

Mogelijkheden

Mogelijkheden

WordPress is verantwoordelijk voor meer dan 43% van het web – een cijfer dat elke dag stijgt. Alles, van eenvoudige websites en blogs tot complexe portals en bedrijfswebsites en zelfs applicaties, wordt gebouwd met WordPress.

WordPress combineert eenvoud voor gebruikers en uitgevers met onderliggende tools voor ontwikkelaars. Dit maakt het flexibel en toch gebruikersvriendelijk. Volgende onderdelen zitten standaard in WordPress; echter er zijn letterlijk duizenden plugins die bijdragen aan wat WordPress doet, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Je bent ook vrij om te doen wat je wilt met de WordPress code, breid het uit of pas het aan of gebruik het voor commerciële projecten zonder enige licentie kosten. Dat is het mooie aan gratis software, gratis doelt niet alleen op de prijs maar ook op de vrijheid om ermee te doen wat je wilt.

Hier zijn enkele functies waarvan we denken dat ze je zullen bevallen.

 • Eenvoud
  Eenvoud maakt het mogelijk voor je om snel online te gaan en te publiceren. Niets zou in de weg moeten staan van het opzetten van je website en het verspreiden van je inhoud. WordPress is gebouwd om dat te laten gebeuren.
 • Flexibiliteit
  Je kan elke type website maken met WordPress: een persoonlijke blog of website, een fotoblog, een zakelijke website, een professioneel portfolio, een overheids website, een magazine- of nieuws website, een online community en zelfs een netwerk van websites. Thema’s zorgen voor het uiterlijk van je website en plugins voor uitbreiding. Je kan zelfs je eigen applicatie bouwen.
 • Publiceer met gemak
  Als je ooit een document hebt gemaakt, ben je al een expert in het maken van inhoud met WordPress. Je kan berichten en pagina’s maken, ze eenvoudig opmaken, media invoegen en met één druk op de knop is je inhoud live en op het web.
 • Tool voor publicatie
  WordPress maakt het gemakkelijk voor je om je inhoud te beheren. Maak concepten, plan publicaties in en bekijk revisies van je berichten. Maak je inhoud openbaar of privé en beveilig berichten en pagina’s met een wachtwoord.
 • Gebruikersbeheer
  Niet iedereen heeft dezelfde toegang tot je website nodig. Beheerders beheren de website, redacteuren werken met inhoud, auteurs en bijdragers schrijven die inhoud, en abonnees hebben een profiel dat ze kunnen beheren. Dit stelt je in staat om een verscheidenheid aan bijdragers aan je website te hebben en anderen gewoon deel uit te laten maken van je community.
 • Mediabeheer
  Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden, daarom is het belangrijk dat je snel en gemakkelijk afbeeldingen en media kan uploaden naar WordPress. Sleep je media naar de uploader om het aan je website toe te voegen. Voeg alt-tekst en onderschriften toe, en voeg afbeeldingen en galerijen toe aan je inhoud. We hebben zelfs een paar beeldbewerking tools toegevoegd waar je plezier mee kan hebben.
 • Volledige naleving van de normen
  Elk stukje code dat door WordPress wordt gegenereerd, voldoet volledig aan de normen die zijn vastgesteld door het W3C. Dit betekent dat je website zal werken in de browsers van vandaag, terwijl het ook compatibel blijft met de browsers van de toekomst. Je website is nu en in de toekomst een prachtig iets.
 • Eenvoudig themasysteem
  WordPress wordt geleverd met drie standaardthema’s, maar als die niet bij je passen, is er een thema directory met duizenden thema’s waarmee je een prachtige website kan maken. Geen van die thema’s naar je smaak? Upload je eigen thema met één druk op de knop. Het kost slechts een paar seconden om je website een volledige make-over te geven.
 • Breid uit met plugins
  WordPress zit boordevol functies voor elke gebruiker. Voor elke functie die niet in de WordPress core zit, is er een plugin directory met duizenden plugins. Voeg complexe galerijen, sociale netwerken, forums, sociale media widgets, spambeveiliging, kalenders, fijnafstemming voor zoekmachineoptimalisatie en formulieren toe.
 • Ingebouwde reacties
  Je blog is je thuis en reacties bieden een ruimte voor je vrienden en volgers om in contact te komen met je inhoud. De reactie tools van WordPress geven je alles wat je nodig hebt om een forum voor discussie te zijn en die discussie te modereren.
 • Zoekmachine geoptimaliseerd
  WordPress is direct geoptimaliseerd voor zoekmachines. Voor meer gedetailleerde SEO controle zijn er genoeg SEO plugins om dat voor je te regelen.
 • Gebruik WordPress in je taal
  WordPress is beschikbaar in meer dan 70 talen. Als jij of de persoon voor wie je de website bouwt liever WordPress in een andere taal dan Engels wil gebruiken, is dat eenvoudig te doen.
 • Eenvoudige installatie en upgrades
  WordPress is altijd eenvoudig geweest om te installeren en upgraden. Veel webhosts bieden één-klik WordPress installatieprogramma’s waarmee je WordPress met slechts één klik kan installeren! Of, als je liever een FTP programma gebruikt, kan je een database aanmaken, WordPress uploaden via FTP en het installatieprogramma uitvoeren.
 • Importeerfuncties
  Gebruik je blog of website software waar je niet tevreden mee bent? Draait je blog op een gehoste service die binnenkort wordt afgesloten? WordPress wordt geleverd met importeurs voor Blogger, LiveJournal, Movable Type, TypePad, Tumblr en WordPress. Als je klaar bent om de overstap te maken, hebben we het makkelijk voor je gemaakt.
 • Beheer je eigen gegevens
  Gehoste diensten komen en gaan. Als je ooit een dienst hebt gebruikt die verdween, weet je hoe traumatisch dat kan zijn. Als je ooit advertenties op je website hebt gezien, ben je waarschijnlijk behoorlijk geïrriteerd geweest. Door WordPress te gebruiken, heeft niemand toegang tot je inhoud. Beheer je eigen gegevens, al je gegevens – je website, je inhoud, je gegevens.
 • Vrijheid
  WordPress is gelicenseerd onder de GPL, die is gemaakt om je vrijheden te beschermen. Je bent vrij om WordPress op elke gewenste manier te gebruiken: installeer het, gebruik het, pas het aan, verspreid het. Softwarevrijheid is de basis waarop WordPress is gebouwd.
 • Community
  Als het meest populaire open source CMS op het web heeft WordPress een levendige en ondersteunende community. Stel een vraag op de ondersteuningsforums en krijg hulp van een vrijwilliger, neem deel aan een WordCamp of Meetup om meer te leren over WordPress, lees blogberichten en tutorials over WordPress. Community staat centraal bij WordPress en maakt het tot wat het vandaag de dag is.
 • Bijdragen
  Ook jij kan WordPress zijn! Help mee met het bouwen van WordPress, beantwoord vragen op de ondersteuningsforums, schrijf documentatie, vertaal WordPress naar je taal, spreek op een WordCamp, schrijf over WordPress op je blog. Wat je vaardigheid ook is, we hebben je graag erbij!

Ontwikkelaar functies

Voor ontwikkelaars hebben we een heleboel goodies onder de motorkap die je kan gebruiken om WordPress uit te breiden in elke richting die je maar wilt.

 • Plugin systeem
  De WordPress API’s maken het mogelijk voor je om plugins te maken om WordPress uit te breiden. De uitbreidbaarheid van WordPress ligt in de duizenden hooks die tot je beschikking staan. Zodra je je plugin hebt gemaakt, hebben we zelfs een plugin repository waar je het kan hosten.
 • Thema systeem
  Maak WordPress thema’s voor klanten, andere WordPress gebruikers, of voor jezelf. WordPress biedt de mogelijkheid om thema’s te maken zo eenvoudig of complex als je wilt. Als je je thema gratis wilt weggeven, kun je het aan gebruikers geven in de thema repository.
 • Toepassingsframework
  Als je een applicatie wil bouwen, kan WordPress je daar ook bij helpen. WordPress biedt veel van de functies die je app nodig heeft: vertalingen, gebruikersbeheer, HTTP aanvragen, databases, URL routering en nog veel meer. Je kan ook onze REST API gebruiken om ermee te communiceren.
 • Aangepaste berichttypes
  WordPress wordt geleverd met standaard berichttypen, maar voor meer flexibiliteit kan je een paar regels code toevoegen om je eigen aangepaste berichttypes, taxonomieën en metadata te maken. Breng WordPress in de richting die je wil.