BuddyPress

Beschrijving

Ben je op zoek naar moderne, robuuste en geavanceerde sociaal-netwerk-software? BuddyPress is een collectie van componenten die gebruikelijk zijn voor een typisch sociaal netwerk, en het geeft de mogelijkheid het nog meer uit te bouwen d.m.v. het uitgebreide plugin-systeem van WordPress.

Gericht op websitebouwers & ontwikkelaars. BuddyPress is gefocust op het gemak van integratie, gebruiksgemak en uitbreidbaarheid. Het is opzettelijk krachtige, maar ongelooflijk eenvoudige sociaal netwerk software, gebouwd door bijdragers aan WordPress.

Leden kunnen zich op de website registreren om gebruikersprofielen aan te maken, privégesprekken te voeren, sociale contacten te leggen, groepen aan te maken en erin te communiceren en nog veel meer. BuddyPress helpt je een thuis te bouwen voor je bedrijf, school, sportteam of andere niche-community.

Gebouwd met ontwikkelaars in het achterhoofd

BuddyPress helpt websitebouwers & ontwikkelaars bij het toevoegen van community-functies aan hun websites. Het wordt geleverd met een robuuste thema compatibiliteits-API die er alles aan doet om elke BuddyPress inhouds pagina er zo goed mogelijk uit te laten zien en voelen bij vrijwel elk WordPress-thema. Je zult waarschijnlijk zelf een beetje styling moeten aanpassen om alles er fantastisch uit te laten zien.

BuddyPress-thema’s zijn gewoon WordPress-theme’s met extra templates, en met een beetje werk kun je ook gemakkelijk je eigen thema maken. Een handvol BuddyPress-specifieke thema’s zijn direct beschikbaar voor download op WordPress.org en er zijn er nog veel meer beschikbaar van externe thema-auteurs.

BuddyPress bevat ook ingebouwde ondersteuning voor Akismet en bbPress, twee erg populaire en zeer krachtige WordPress-plugins; als je een van beide gebruikt, ga dan naar hun instellingenpagina’s en zorg ervoor dat alles naar wens is geconfigureerd.

De BuddyPress add-ons

WordPress.org bevat geweldige add-ons voor BuddyPress, waaronder:

NB: BP Classic is een add-on voor achterwaartse compatibiliteit voor BuddyPress 12.0 en hoger, waarmee de BP verouderde URL-parser, het BP standaard thema en BP verouderde widgets worden hersteld.

Ga naar BuddyPress profiel op WordPress.org om ze allemaal te vinden!

Word lid van onze community

Als je geïnteresseerd bent in het leveren van een bijdrage aan BuddyPress willen we je graag hebben. Ga naar de BuddyPress documentatie website om uit te zoeken hoe je ons kunt helpen.

BuddyPress is in vele talen beschikbaar, met dank aan de inspanningen van de vrijwilligers over de hele wereld. Kijk op onze vertaalpagina op de BuddyPress-documentatiewebsite voor meer informatie. Als je een polyglot bent, overweeg dan om BuddyPress te vertalen naar jouw taal.

De BuddyPress community laten groeien betekent betere software voor iedereen!

Schermafbeeldingen

 • Activiteitsstromen – Algemene, persoonlijke en groep activiteitsoverzichten met gebundelde reacties, direct berichten plaatsen, als favoriet opslaan en @vermeldingen, allemaal met volledige RSS-feed en e-mail notificatie ondersteuning.
 • Uitgebreide profielen – Volledig bewerkbare profielvelden maken het mogelijk om zelf velden te definiëren die gebruikers kunnen invullen om zichzelf te omschrijven. Pas de profielvelden aan het eigen publiek aan.
 • Gebruikersinstellingen – Geef je gebruikers de volledige controle over profiel- en meldingsinstellingen. Instellingen zijn volledig geïntegreerd met het thema en kunnen uitgeschakeld worden door de beheerder.
 • Uitgebreide groepen – Krachtige publieke, privé of verborgen groepen geven de gebruikers de mogelijkheid discussies op te breken in specifieke onderwerpen. Breid de groepen uit met je eigen functies gebruikmakend van de GroupExtension API.
 • Vriendschappen – Laat je gebruikers relaties aangaan met elkaar, zodat ze elkaars activiteiten kunnen volgen of te filteren en alleen die gebruikers te tonen om wie ze geven.
 • Privé berichten sturen – Met privé berichten geef je de gebruikers de mogelijkheid direct en in privé; met elkaar praten. Dit is niet beperkt tot een-op-een-gesprekken, maar berichten kunnen verstuurd worden naar meerdere ontvangers.
 • Website tracking – Volg berichten en reacties in de activiteitsstream en laat de gebruikers hun eigen blogs toevoegen, gebruikmakend van de WordPress-multisite-functie.
 • Notificaties – Houd leden op de hoogte van relevante activiteiten d.m.v. werkbalk en e-mailnotificaties.

Blokken

Deze plugin voorziet 15 blokken.

 • Login Form Show a Log In form to logged-out visitors, and a Log Out link to those who are logged in.
 • Primary navigation Displays BuddyPress primary nav in the sidebar of your site. Make sure to use it as the first widget of the sidebar and only once.
 • Dynamic Groups List A dynamic list of recently active, popular, newest, or alphabetical groups.
 • Groups BuddyPress Groups.
 • Group BuddyPress Group.
 • Dynamic Members List A dynamic list of recently active, popular, and newest members.
 • Members BuddyPress Members.
 • Recently Active Members Profile photos of recently active members.
 • Online Members Profile photos of online users.
 • Member BuddyPress Member.
 • Sitewide Notices Display Sitewide Notices posted by the site administrator.
 • Recent Networkwide Posts A list of recently published posts from across your network.
 • Embed an activity Add a block that displays the activity content pulled from this or other community sites.
 • Latest Activities Display the latest updates of the post author (when used into a page or post), of the displayed user (when viewing their profile) or of your community.
 • Friends List A dynamic list of recently active, popular, and newest friends of the post author (when used into a page or post) or of the displayed member (when used in a widgetized area). If author/member data is not available the block is not displayed.

Installatie

Vereisten

Om BuddyPress uit te voeren, raden wij aan dat je host ondersteunt:

 • PHP versie 7.4 of beter.
 • MySQL versie 5.7 of beter of, MariaDB versie 10.4 of beter.
 • HTTPS ondersteuning

Opmerking: als je in een verouderde omgeving bent waar je alleen oudere PHP of MySQL versies hebt, werkt WordPress ook met PHP 5.6.20+ en MySQL 5.0+, maar deze versies hebben het officiële einde van hun levensduur bereikt en kunnen daardoor je website blootstellen aan beveiligingsrisico’s.

Automatische installatie

Automatische installatie is de gemakkelijkste optie omdat WordPress alles zelf afhandelt; om een automatische installatie van BuddyPress uit te voeren, log je in op het WordPress-dashboard, navigeer je naar het menu Plugins en klik je op ‘Nieuwe plugin’.

Typ ‘BuddyPress’ in het zoekveld en klik op Plugins zoeken; zodra je het hebt gevonden kun je gegevens bekijken over de nieuwste release, zoals communityrecensies, beoordelingen en omschrijving. Installeer BuddyPress door simpelweg op ‘Nu installeren’ te klikken.

Eenmaal geactiveerd:

 1. Ga naar ‘Instellingen > BuddyPress > Componenten’ en stel de actieve componenten in die nodig zijn voor de community (je kan ze later altijd weer aan-/uitzetten).
 2. Ga naar ‘Instellingen > BuddyPress > Pagina’s’ en stel de mappen en speciale pagina’s in. Enkele ervan zijn automatisch aangemaakt, maar we adviseren dat je ze zelf aanpast, passend bij de website.
 3. Ga naar ‘Instellingen > BuddyPress > Opties’ en neem even de tijd om de BuddyPress-instellingen naar believen in te richten; standaard zijn de meest gebruikelijke instellingen ingesteld, maar elke community is natuurlijk verschillend.

FAQ

Kan ik mijn huidige WordPress-thema blijven gebruiken?

Ja, BuddyPress werkt direct met bijna elk WordPress thema.

Zal dit werken met WordPress multisite?

Ja, als op de WordPress installatie multisite ingeschakeld is, ondersteunt BuddyPress het complete volgen van blogs, berichten, reacties en zelfs aangepaste berichttypes met een beetje aangepaste code.

Verder kan BuddyPress geactiveerd worden en werken in ongeveer elke mogelijke situatie waarvoor je het wilt gebruiken:

 • Activeer de plugin op websiteniveau om BuddyPress alleen op die website te laden.
 • Activeer de plugin op netwerkniveau voor volledige integratie met alle websites in het netwerk (dit is het meest voorkomende type multisite installatie).
 • Schakel de multiblog modus in om het mogelijk te maken de BuddyPress inhoud weer te geven op elke website in het WordPress multisite netwerk, gebruikmakend van dezelfde centrale gegevens.
 • Breidt BuddyPress uit met een multi-netwerk plugin van derden, zodat elk(e) website of netwerk een geïsoleerde en toegewijde community heeft, dat alles vanuit dezelfde WordPress installatie.

Lees aangepaste BuddyPress activering voor meer informatie.

Waar kan ik ondersteuning krijgen?

Onze community biedt gratis hulp op https://buddypress.org/support/.

Waar kan ik documentatie vinden?

Onze documentatie website kun je vinden op https://codex.buddypress.org/.

Waar kan ik een bug rapporteren?

Meld bugs, vertel je ideeën en neem deel aan ontwikkeling op https://buddypress.trac.wordpress.org.

Waar kan ik de hypermoderne versie van BuddyPress krijgen?

Bekijk de ontwikkelings-trunk van BuddyPress vanuit subversion op https://buddypress.svn.wordpress.org/trunk/, of kloon vanuit Git op git://buddypress.git.wordpress.org/.

Wie maakt BuddyPress?

BuddyPress is gratis software, gebouwd door een internationale gemeenschap van vrijwilligers. Sommige medewerkers van BuddyPress zijn in dienst van bedrijven die BuddyPress gebruiken, terwijl andere consultants zijn die BuddyPress-gerelateerde diensten aanbieden. Niemand wordt door het BuddyPress-project betaald voor zijn of haar bijdragen.

Als je BuddyPress financiële ondersteuning wilt bieden, overweeg dan een donatie aan de WordPress Foundation of vraag je favoriete bijdrager hoe ze hun inspanningen het liefst beloond zien.

Discussie forums

Probeer bbPress. het wordt geïntegreerd met BuddyPress groepen, profielen en notificaties. Elke groep op de website kan ervoor kiezen zijn eigen forum te hebben, en alle gebruikersonderwerpen, antwoorden, favorieten en inschrijvingen verschijnen in hun profiel.

Beoordelingen

23 mei 2024
It is not possible to link the pages to buddypress! Have tried and refreshed permalinks but it didn’t help! Have tested buddypress over the years, this was the last time. Very poor plugin and no howtos.
15 januari 2024 3 reacties
I am new to buddypress and try to understand the functions. I often work with elementor but since version 12 there are no physical wordpress pages I can load to the the editor.Where is the documentation for that? One sentence here, one sentence there. Sorry, but your documentation is absolutely horrible. You hardly find what you want.
2 januari 2024 4 reacties
I installed BuddyPress 12.0 on my site, and it bricked the site. A number of WordPress critical errors were shown from multiple plugins. The BP Classic plugin didn’t help. Even reinstalling an earlier version of BuddyPress didn’t fix the issue. I had to restore from a backup of the site I took earlier. If you’re even thinking of touching BuddyPress 12.0 you NEED to upgrade it in a staging environment first otherwise you could be very sorry. So far this update is an incompatible mess for me, and recommend everyone else stay away until they can fix it.
Lees alle 367 beoordelingen

Bijdragers & ontwikkelaars

“BuddyPress” is vertaald in 46 talen. Dank voor de vertalers voor hun bijdragen.

Vertaal “BuddyPress” naar jouw taal.

Interesse in de ontwikkeling?

Bekijk de code, haal de SVN repository op, of abonneer je op het ontwikkellog via RSS.

Changelog

12.5.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-5-0/

12.4.1

Security fix: The dynamic Members, dynamic Friends & dynamic Groups blocks were vulnerable to a Stored Cross-Site Scripting. Discovered by Wesley (wcraft) from the Wordfence organization.
See: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-4-1/

12.4.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-4-0/

12.3.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-3-0/

12.2.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-2-0/

12.1.1

See: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-1-1/

12.0.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-12-0-0/

11.4.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-4-0/

11.3.2

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-3-2/

11.3.1

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-3-1/

11.2.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-2-0/

11.1.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-1-0/

11.0.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-11-0-0/

10.6.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-6-0/

10.5.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-5-0/

10.4.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-4-0/

10.3.0

Zie: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-3-0/

10.2.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-2-0/

10.1.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-1-0/

10.0.0

Bekijk: https://codex.buddypress.org/releases/version-10-0-0/