WooCommerce

Omschrijving

WooCommerce is de populairste opensource eCommerce-oplossing ter wereld.

Ons hoofdplatform is gratis, flexibel en wordt ondersteund door een wereldwijde community. De vrijheid van open source houdt in dat alle inhoud en gegevens van je winkel voor altijd jouw eigendom blijven.

Of je nu een bedrijf start, een fysieke winkel online wilt starten of websites voor cliënten wilt ontwikkelen: gebruik WooCommerce voor een winkel waarin inhoud en handel gecombineerd worden.

Met geïntegreerde tools en populaire integraties kan je efficiënt je werkzaamheden bijhouden. Veel van de services zijn gratis toe te voegen met één druk op de knop via de optionele Installatie/configuratie-wizard.

Laat je bedrijf groeien, voeg functies toe en beheer je winkel terwijl je onderweg bent

WooCommerce staat voor de zaak. Houd de belangrijkste prestatie-meetwaarden in de gaten met WooCommerce Admin: een krachtig, aanpasbaar centraal dashboard voor je winkel.

Breid je publiek uit op marketing- en socialmediakanalen door Google Ads, HubSpot, Mailchimp en Facebook te integreren. Je kan altijd het geïntegreerde dashboard Marketing Hub bekijken voor nieuwe ideeën en tips om je te helpen succesvol te zijn.

Breid de functionaliteit van je winkel uit met honderden gratis en betaalde extensies via de officiële WooCommerce-marktplaats. Onze ontwikkelaars beoordelen elke nieuwe extensie en controleren regelmatig de huidige voorraad, zodat de marktplaats aan de hoge kwaliteitsnormen blijft voldoen. We zijn actief op zoek naar producten waarmee bouwers succesvolle winkels kunnen creëren.

Beheer je winkel vanuit waar je maar wilt met de gratis WooCommerce mobiele app (Android en iOS). Spoilers: je kan binnenkort een lichtelijk verslavende ‘cha-ching’-melding ontvangen wanneer je een product verkoopt!

Altijd beheer en controle van je winkelgegevens

Met WooCommerce zijn jouw gegevens geheel van jou. Altijd.

Als je ervoor kiest om gebruiksgegevens met ons te delen, dan kan je erop rekenen dat deze geanonimiseerd en veilig zijn. Je kan je op ieder moment uitschrijven zonder dat dit invloed heeft op je winkel.

In tegenstelling tot gehoste eCommerce-oplossingen zijn de winkelgegevens van WooCommerce toekomstbestendig; als je naar een ander platform wilt migreren, kan je naar eigen gelang al je inhoud exporteren en je website verplaatsen. Geen beperkingen.

Waarom ontwikkelaars voor WooCommerce kiezen (en ervan houden)

Ontwikkelaars kunnen WooCommerce gebruiken om een winkel te creëren, aan te passen, en op te schalen om aan de exacte specificaties van een cliënt te voldoen, zodat verbeteringen kunnen worden doorgevoerd door middel van extensies of aangepaste oplossingen.

Het hoofdplatform wordt grondig en vaak getest, en ondersteund door een toegewijd ontwikkelingsteam dat in verschillende tijdzones werkt. Bij elke release wordt de uitgebreide documentatie bijgewerkt, zodat jij precies de gewenste winkel kan bouwen.

Word onderdeel van onze groeiende internationale community

WooCommerce beschikt over een grote, gepassioneerde community die handelaren wil helpen slagen en die snel uitbreidt.

Er worden WooCommerce-ontmoetingen georganiseerd op locaties overal ter wereld, waaraan je gratis kan deelnemen en die je zelfs kan helpen organiseren. Deze evenementen zijn een geweldige manier om van anderen te leren, je expertise te delen en in aanraking te komen met mensen net als jij.

WooCommerce komt wereldwijd ook regelmatig ter sprake tijdens WordCamps en we kijken er zeer naar uit om je te ontmoeten.

Bijdragen en vertalen

WooCommerce is ontwikkeld en wordt ondersteund door Automattic: de makers van WordPress.com en Jetpack. Daarnaast hebben we ook honderden onafhankelijke bijdragers en er is altijd ruimte voor meer. Ga naar de WooCommerce WooCommerce GitHub-repository om te zien hoe je kan bijdragen.

WooCommerce is vertaald naar meerdere talen, waaronder Deens, Oekraïens en Perzisch. Help WooCommerce nog verder lokaliseren door jouw taal toe te voegen. Ga naar translate.wordpress.org.

Schermafdrukken

Installatie

Minimumvereisten

 • PHP 7.2 of nieuwer wordt aanbevolen
 • MySQL 5.6 of nieuwer wordt aanbevolen

Bezoek de WooCommerce server vereisten documentatie voor een gedetailleerde lijst van server vereisten.

Automatische installatie

Automatische installatie is de eenvoudigste optie – WordPress handelt de bestandsoverdracht af en je hoeft je webbrowser niet te verlaten. Voor een automatische installatie van WooCommerce, log je in op je WordPress-dashboard, navigeer je naar het plugin-menu en klik je op ‘Nieuwe toevoegen’.

Voer in het zoekveld ‘WooCommerce’ in en klik daarna op ‘Plugins zoeken’. Zodra je ons hebt gevonden, kun je meer details bekijken, zoals de versie, beoordeling en beschrijving. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je WooCommerce kan installeren! Klik op ‘Nu installeren’ en WordPress verzorgt de rest voor je.

Handmatige installatie

Voor de handmatige installatiemethode moet je de WooCommerce-plugin downloaden en moet je deze uploaden naar je webserver met je favoriete FTP-toepassing. In de WordPress-codex vind je instructies over hoe je dit kunt doen.

Bijwerken

Automatisch bijwerken zouden zonder problemen moeten werken, maar we raden je toch aan om een back-up te maken van je website.

Als er problemen zijn met de winkel-/categoriepagina’s na een update, flush dan de permalinks door naar WordPress > Instellingen > Permalinks te gaan en op ‘Opslaan’ te klikken. Alles zou dan weer normaal moeten zijn.

Voorbeeldgegevens

WooCommerce komt met demo gegevens die je kunt gebruiken om te zien hoe artikelen er uit zullen zien; import sample_products.xml via de WordPress importer. Je kan ook de core gebruiken CSV importer of onze CSV Import Suite extensie om sample_products.csv te importeren

FAQ

Waar kan ik documentatie en handleidingen vinden over WooCommerce?

Voor hulp bij het instellen en configureren van WooCommerce kan je Aan de slag en de Nieuwe WooCommerce-handleiding voor winkeleigenaren bekijken.

Voor het uitbreiden of aanpassen van het thema van WooCommerce bekijk je onze codex en het Plugin-ontwikkelaarshandboek.

Waar kan ik hulp krijgen bij of met andere gebruikers praten over WooCommerce Core?

Als je vastloopt, kan je om hulp vragen op het WooCommerce-ondersteuningsforum door deze richtlijnen te volgen, contact opnemen via de WooCommerce Community Slack of een bericht plaatsen in de WooCommerce Community-groep op Facebook.

Waar kan ik hulp krijgen bij extensies die ik heb aangeschaft op WooCommerce.com?

Voor hulp bij betaalde extensies via de WooCommerce.com-marktplaats: bekijk eerst onze selfservice-probleemoplossingshandleiding. Als het probleem niet is opgelost, kan je een ondersteuningsticket indienen via onze helpdesk. Onze toegewijde Happiness Engineers proberen binnen 24 uur te reageren.

Ik ervaar problemen bij het inloggen op WooCommerce.com. Wat nu?

Probeer veelvoorkomende inlogproblemen eerst op te lossen met deze handige stapsgewijze handleiding. Werkt het nog steeds niet? Neem contact met ons op.

Werkt WooCommerce met mijn thema?

Ja! WooCommerce werkt met elk thema, maar de opmaak moet mogelijk wat extra worden aangepast. Als je op zoek bent naar een thema met diepgaande WooCommerce-integratie, adviseren we je om Storefront te gebruiken.

Hoe werk ik WooCommerce bij?

We hebben een gedetailleerde handleiding opgesteld over WooCommerce bijwerken.

Mijn website is defect. Wat nu?

Diagnosticeer het probleem met behulp van onze handige probleemoplossingshandleiding.

Als je een fout opmerkt nadat je een thema of plugin hebt bijgewerkt, is er misschien een compatibiliteitsprobleem opgetreden tussen de plugin of het thema en WooCommerce. Als de fout is opgetreden nadat je WooCommerce hebt bijgewerkt, dan kan er een conflict zijn tussen WooCommerce en een verouderd thema of een verouderde plugin.

In beide gevallen raden we je aan een conflicttest uit te voeren met behulp van een healthcheck (waarmee je thema’s en plugins kan uitschakelen zonder dat je bezoekers er last van hebben) of een probleemoplossing uit te voeren met behulp van een staging-website.

Waar kan ik bugs melden?

Meld problemen op deWooCommerce GitHub-repository. Je kan ons ook een melding sturen via ons ondersteuningsforum; zorg dat je de forums doorzoekt om er zeker van te zijn dat de fout niet al eerder is gemeld.

Waar kan ik nieuwe functies, thema’s en extensies aanvragen?

Vraag nieuwe functies en extensies aan en stem op bestaande suggesties op ons officiële ideeënbord. Onze productteams bekijken regelmatig aanvragen en beschouwen ze als waardevol voor productplanning.

WooCommerce is te gek. Kan ik meehelpen?

Ja, dat kan! Bekijk onze GitHub-repository en volg de ontwikkelingsblog om op de hoogte te blijven van alles wat er in het project gebeurt.

Waar kan ik REST API documentatie vinden?

Uitgebreide documentatie over WooCommerce REST API is beschikbaar op GitHub.

Mijn vraag staat hier niet vermeld. Waar kan ik meer antwoorden vinden?

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Beoordelingen

Lees alle 3.794 beoordelingen

Bijdragers & ontwikkelaars

“WooCommerce” is vertaald in 65 talen. Dank voor de vertalers voor hun bijdragen.

Vertaal “WooCommerce” naar jouw taal.

Interesse in ontwikkeling?

Bekijk de code, haal de SVN repository op, of abonneer je op het ontwikkellog via RSS.

Changelog

5.8.0 2021-10-12

WooCommerce

 • Add – modified_before and modified_after filtering parameters to REST API for products, orders and coupons. #30585
 • Toegevoegd – woocommerce_quantity_input_min_admin en woocommerce_quantity_input_step_admin filters. #30705
 • Dev – Actie planner bijgewerkt naar 3.3.0. #30719
 • Dev – Add order argument to woocommerce_order_actions filter. #30475
 • Fix – During product quick edit, the featured setting is sometimes not shown correctly as checked. #30639
 • Opgelost – Offsets worden soms niet correct berekend bij select2 dropdowns, wat bruikbaarheidsproblemen veroorzaakt. #29397
 • Fix – Select2 dropdown search input not getting focus when select2 dropdown element gets focused. #30626
 • Tweak – Add individual item remove notices based on the context of the line item in the order. #30650
 • Tweak – Change the shop page summary which was not relevant to the public. #30573
 • Tweak – Verwijder onnodige dubbele spaties in tekst strings. #30487
 • Tweak – Open Browse all extensions link in a new tab. #30640

** WooCommerce Admin – 2.7.1 & 2.7.2**

 • Fix – Fix analytics crashing on daylight saving. #7763
 • Fix – Allow super admins all capabilities within WooCommerce Admin. #7489
 • Opgelost – Herstel de einddatum voor de laatste periodes. #6584
 • Fix – Fix up onboarding profiler not working when opted out of tracking. #7490
 • Fix – Making Business Details sticky in onboarding wizard. #7426
 • Opgelost – Ontbrekende RTL voor onboarding stijlen. #7531
 • Fix – Skip scheduling action if Action Scheduler tables have not been set up. #7521
 • Fix – Update country region typeahead for better autofill support. #7497
 • Fix – Use installable extensions for local state versus free extensions. #7585
 • Fix – Fix fatal error and unrelated results in analytics. #7682
 • Fix – Harden the reports directory. #7691
 • Fix – Update task-item logic to only display content when expanded is true. #7611
 • Add – Show Pinterest in installed marketing extensions (if installed). #7417
 • Add – Added MailchimpScheduler that runs daily to subscribe store_email in the profile data. #7579
 • Add – Added shipping plugin recommendations to settings page. #7446
 • Add – Adding endpoint to snooze onboarding task. #7539
 • Toegevoegd – Toevoegen ongedaan maken van snooze taak eindpunt. #7560
 • Toegevoegd – Voeg taakontslag eindpunten toe. #7538
 • Update – Add HK and SG countries to WC Pay intl support. #7558
 • Update – Create task list REST API endpoint. #7512
 • Update – Deleted OnboardingEmailMarketing note class. #7595
 • Update – Removes the use of the depreciated woocommerce_shared_settings hook. #7480
 • Update – Removes non WooCommerce Admin specific settings from the wc_admin namespace in the wc/data settings store (ex: countries). #7480
 • Update – Updating eway logo in payment suggestions defaults. #7562
 • Update – Update marketing task completion logic. #7586
 • Dev – Voeg e-mail adres veld toe aan OBW. #7552
 • Tweak – Navigatie-items toevoegen voor het menu Marktplaats. #7529
 • Tweak – Change all analytics strings and labels to sentence case. #6501
 • Tweak – Verwijder onnodige dubbele spaties in tekst strings. #7502
 • Tweak – Remove the preloaded onboarding options. #7338
 • Tweak – Update analytics card header text styles. #6506
 • Enhancement – Align Table fields with the fallback on isNumeric. #7431

WooCommerce Blocks – 5.7.1 & 5.8.0 & 5.9.0 & 5.9.1

 • Add – Extensibility point for extensions to filter payment methods. #4668
 • Add – “Filter Products by Stock” block. #4145
 • Add – Introduced the __experimental_woocommerce_blocks_checkout_update_order_from_request hook to the Checkout Store API. #4610.
 • Fix – Add label element to <BlockTitle> component. #4585
 • Fix – Disable Cart, Checkout, All Products & filters blocks from the widgets screen.
 • Fix – Infinite recursion when removing an attribute filter from the Active filters block. #4816
 • Fix – Prevent Product Category List from displaying incorrectly when used on the shop page. #4587
 • Fix – Product Search block displaying incorrectly. #4740
 • Tweak – Uitbreidbaarheid info toevoegen aan Winkel API leesmij. #4605
 • Tweak – Bijwerken van de documentatie voor de snackbarNoticeVisibility filter. #4508
 • Tweak – Documentatie toevoegen voor extensionCartUpdate methode – hiermee kunnen extensies de client-side kar bijwerken nadat deze op de server is gewijzigd. #4377

Actie planner 3.3.0

 • Verbetering – Voegt as_has_scheduled_action() toe om een performante manier te bieden om te testen op bestaande acties. #645
 • Dev – Ondersteunt nu queries die meerdere statussen gebruiken. #649
 • Dev – Minimum vereisten voor WordPress en PHP aangepast (naar 5.2 en 5.6 respectievelijk). #723
 • Opgelost – Verbetert compatibiliteit met omgevingen waar NO_ZERO_DATE is ingeschakeld. #519
 • Opgelost – Voegt veiligheidscontroles toe om te beschermen tegen fouten wanneer onze databasetabellen niet aangemaakt kunnen worden. #645

Bekijk de changelog voor alle versies.