WooCommerce

Beschrijving

WooCommerce is de populairste opensource e-commerce-oplossing ter wereld.

Ons hoofdplatform is gratis, flexibel en wordt ondersteund door een wereldwijde community. De vrijheid van open source houdt in dat alle inhoud en gegevens van je winkel voor altijd jouw eigendom blijven.

Of je nu een bedrijf start, een fysieke winkel online wilt starten of websites voor cliënten wilt ontwikkelen: gebruik WooCommerce voor een winkel waarin inhoud en handel gecombineerd worden.

 • Maak prachtige, betoverende etalages met thema’s die perfect aansluiten op jouw merk en sector.
 • Increase revenue with an optimized shopping cart experience that converts.
 • Pas pagina’s binnen enkele minuten aan met modulaire productblokken.
 • Showcase physical and digital goods, product variations, custom configurations, instant downloads, and affiliate items.
 • Sell subscriptions, bookings, or memberships, with our developer-vetted extensions.
 • Word bovenaan de zoekresultaten weergegeven door gebruik te maken van het SEO voordeel van WordPress.
 • Build on a platform that scales. Get flexible eCommerce for high-volume stores.

Met geïntegreerde tools en populaire integraties kan je efficiënt je werkzaamheden bijhouden. Veel van de services zijn gratis toe te voegen met één druk op de knop via de optionele Installatie/configuratie-wizard.

 • Kies hoe je betaald wilt worden. Beheer betalingen gemakkelijk vanuit het comfort van je winkel met WooCommerce Payments (beschikbaar in de VS, het VK, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en nu: Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië). Accepteer veilig kaarten, mobiele wallets, bankoverschrijvingen en contant geld dankzij meer dan 100+ betaling gateways – waaronder Stripe, PayPal en Square.
 • Configureer je verzendopties. Druk USPS labels direct vanuit je dashboard af en plan zelfs het ophalen in met WooCommerce Shipping (alleen VS). Maak verbinding met bekende bezorgservices zoals UPS en FedEx inclusief een groot aanbod aan leverings-, inventaris- en voltooiingsoplossingen voor jouw locale.
 • Vereenvoudig omzetbelasting. Voeg WooCommerce Tax of vergelijkbare geïntegreerde services toe om automatische berekeningen realiteit te maken.

Laat je bedrijf groeien, voeg functies toe en beheer je winkel terwijl je onderweg bent

WooCommerce staat voor de zaak. Houd de belangrijkste prestatie-meetwaarden in de gaten met WooCommerce Admin: een krachtig, aanpasbaar centraal dashboard voor je winkel.

Breid je publiek uit op marketing- en socialmediakanalen door Google Ads, HubSpot, Mailchimp en Facebook te integreren. Je kan altijd het geïntegreerde dashboard Marketing Hub bekijken voor nieuwe ideeën en tips om je te helpen succesvol te zijn.

Breid de functionaliteit van je winkel uit met honderden gratis en betaalde extensies via de officiële WooCommerce marktplaats. Onze ontwikkelaars beoordelen elke nieuwe extensie en controleren regelmatig de huidige voorraad, zodat de marktplaats aan de hoge kwaliteitsnormen blijft voldoen. We zijn actief op zoek naar producten waarmee bouwers succesvolle winkels kunnen creëren.

Beheer je winkel vanuit waar je maar wilt met de gratis WooCommerce mobiele app (Android en iOS). Spoilers: je kan binnenkort een lichtelijk verslavende ‘cha-ching’-melding ontvangen wanneer je een product verkoopt!

Altijd beheer en controle van je winkelgegevens

Met WooCommerce zijn jouw gegevens geheel van jou. Altijd.

Als je ervoor kiest om gebruiksgegevens met ons te delen, dan kan je erop rekenen dat deze geanonimiseerd en veilig zijn. Je kan je op ieder moment uitschrijven zonder dat dit invloed heeft op je winkel.

Unlike hosted eCommerce solutions, WooCommerce store data is future-proof; you’re free to export all your content and take your site to any platform you choose. No restrictions.

Waarom ontwikkelaars voor WooCommerce kiezen (en ervan houden)

Ontwikkelaars kunnen WooCommerce gebruiken om een winkel te creëren, aan te passen, en op te schalen om aan de exacte specificaties van een cliënt te voldoen, zodat verbeteringen kunnen worden doorgevoerd door middel van extensies of aangepaste oplossingen.

Het hoofdplatform wordt grondig en vaak getest, en ondersteund door een toegewijd ontwikkelingsteam dat in verschillende tijdzones werkt. Bij elke release wordt de uitgebreide documentatie bijgewerkt, zodat jij precies de gewenste winkel kan bouwen.

Word onderdeel van onze groeiende internationale community

WooCommerce beschikt over een grote, gepassioneerde community die handelaren wil helpen slagen en die snel uitbreidt.

Er worden WooCommerce-ontmoetingen georganiseerd op locaties overal ter wereld, waaraan je gratis kan deelnemen en die je zelfs kan helpen organiseren. Deze evenementen zijn een geweldige manier om van anderen te leren, je expertise te delen en in aanraking te komen met mensen net als jij.

WooCommerce komt wereldwijd ook regelmatig ter sprake tijdens WordCamps en we kijken er zeer naar uit om je te ontmoeten.

Bijdragen en vertalen

WooCommerce is ontwikkeld en wordt ondersteund door Automattic: de makers van WordPress.com en Jetpack. Daarnaast hebben we ook honderden onafhankelijke bijdragers en er is altijd ruimte voor meer. Ga naar de WooCommerce WooCommerce GitHub-repository om te zien hoe je kan bijdragen.

WooCommerce is vertaald naar meerdere talen, waaronder Deens, Oekraïens en Perzisch. Help WooCommerce nog verder lokaliseren door jouw taal toe te voegen. Ga naar translate.wordpress.org.

Schermafbeeldingen

Installatie

Minimumvereisten

 • PHP 7.2 of nieuwer wordt aanbevolen
 • MySQL 5.6 of nieuwer wordt aanbevolen

Bezoek de WooCommerce server vereisten documentatie voor een gedetailleerde lijst van server vereisten.

Automatische installatie

Automatische installatie is de eenvoudigste optie – WordPress handelt de bestandsoverdracht af en je hoeft je webbrowser niet te verlaten. Voor een automatische installatie van WooCommerce, log je in op je WordPress dashboard, navigeer je naar het plugin menu en klik je op ‘Nieuwe toevoegen.’

Voer in het zoekveld ‘WooCommerce’ in en klik daarna op ‘Plugins zoeken’. Zodra je ons hebt gevonden, kun je meer details bekijken, zoals de versie, beoordeling en beschrijving. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je WooCommerce kan installeren! Klik op ‘Nu installeren’ en WordPress verzorgt de rest voor je.

Handmatige installatie

Voor de handmatige installatiemethode moet je de WooCommerce-plugin downloaden en moet je deze uploaden naar je webserver met je favoriete FTP-toepassing. In de WordPress-codex vind je instructies over hoe je dit kunt doen.

Bijwerken

Automatisch bijwerken zouden zonder problemen moeten werken, maar we raden je toch aan om een back-up te maken van je website.

Als er problemen zijn met de winkel-/categoriepagina’s na een update, flush dan de permalinks door naar WordPress > Instellingen > Permalinks te gaan en op ‘Opslaan’ te klikken. Alles zou dan weer normaal moeten zijn.

Voorbeeldgegevens

WooCommerce komt met demo gegevens die je kunt gebruiken om te zien hoe artikelen er uit zullen zien; import sample_products.xml via de WordPress importer. Je kan ook de core gebruiken CSV importer of onze CSV Import Suite extensie om sample_products.csv te importeren

FAQ

Waar kan ik documentatie en handleidingen vinden over WooCommerce?

Voor hulp bij het instellen en configureren van WooCommerce kan je Aan de slag en de Nieuwe WooCommerce-handleiding voor winkeleigenaren bekijken.

Voor het uitbreiden of aanpassen van het thema van WooCommerce bekijk je onze codex en het Plugin-ontwikkelaarshandboek.

Waar kan ik hulp krijgen bij of met andere gebruikers praten over WooCommerce Core?

Als je vastloopt, kan je om hulp vragen op het WooCommerce-ondersteuningsforum door deze richtlijnen te volgen, contact opnemen via de WooCommerce Community Slack of een bericht plaatsen in de WooCommerce Community-groep op Facebook.

Waar kan ik hulp krijgen bij extensies die ik heb aangeschaft op WooCommerce.com?

Voor hulp bij betaalde extensies via de WooCommerce.com-marktplaats: bekijk eerst onze selfservice-probleemoplossingshandleiding. Als het probleem niet is opgelost, kan je een ondersteuningsticket indienen via onze helpdesk. Onze toegewijde Happiness Engineers proberen binnen 24 uur te reageren.

Ik ervaar problemen bij het inloggen op WooCommerce.com. Wat nu?

Probeer veelvoorkomende inlogproblemen eerst op te lossen met deze handige stapsgewijze handleiding. Werkt het nog steeds niet? Neem contact met ons op.

Werkt WooCommerce met mijn thema?

Ja! WooCommerce werkt met elk thema, maar de opmaak moet mogelijk wat extra worden aangepast. Als je op zoek bent naar een thema met diepgaande WooCommerce-integratie, adviseren we je om Storefront te gebruiken.

Hoe werk ik WooCommerce bij?

We hebben een gedetailleerde handleiding opgesteld over WooCommerce bijwerken.

Mijn website is defect. Wat nu?

Diagnosticeer het probleem met behulp van onze handige probleemoplossingshandleiding.

Als je een fout opmerkt nadat je een thema of plugin hebt bijgewerkt, is er misschien een compatibiliteitsprobleem opgetreden tussen de plugin of het thema en WooCommerce. Als de fout is opgetreden nadat je WooCommerce hebt bijgewerkt, dan kan er een conflict zijn tussen WooCommerce en een verouderd thema of een verouderde plugin.

In beide gevallen raden we je aan een conflicttest uit te voeren met behulp van een healthcheck (waarmee je thema’s en plugins kan uitschakelen zonder dat je bezoekers er last van hebben) of een probleemoplossing uit te voeren met behulp van een staging-website.

Waar kan ik bugs melden?

Meld problemen op deWooCommerce GitHub-repository. Je kan ons ook een melding sturen via ons ondersteuningsforum; zorg dat je de forums doorzoekt om er zeker van te zijn dat de fout niet al eerder is gemeld.

Waar kan ik nieuwe functies, thema’s en extensies aanvragen?

Vraag nieuwe functies en extensies aan en stem op bestaande suggesties op ons officiële ideeënbord. Onze productteams bekijken regelmatig aanvragen en beschouwen ze als waardevol voor productplanning.

WooCommerce is te gek. Kan ik meehelpen?

Ja, dat kan! Bekijk onze GitHub-repository en volg de ontwikkelingsblog om op de hoogte te blijven van alles wat er in het project gebeurt.

Waar kan ik REST API documentatie vinden?

Uitgebreide documentatie over WooCommerce REST API is beschikbaar op GitHub.

Mijn vraag staat hier niet vermeld. Waar kan ik meer antwoorden vinden?

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Beoordelingen

26 september 2022
Great plugin, easy to use and very powerfull. And furthermore, excellent, fast and friendly support even in the free version.
19 september 2022
I have been using WooComm for a few years and kept it updated to prevent issues. Last friday an update completely crashed my website and all systems that run on Woocommerce. I will probably spend all afternoon trying to fix it 🙂
17 september 2022
Thank you for fast support and the plugin is great. Thanks a lot
Lees alle 3.955 beoordelingen

Bijdragers & ontwikkelaars

“WooCommerce” is vertaald in 66 talen. Dank voor de vertalers voor hun bijdragen.

Vertaal “WooCommerce” naar jouw taal.

Interesse in ontwikkeling?

Bekijk de code, haal de SVN repository op, of abonneer je op het ontwikkellog via RSS.

Changelog

6.9.4 2022-09-26

WooCommerce

 • Dev – Update WooCommerce Blocks to 8.3.3. #34814

WooCommerce Blocks 8.3.3

 • Fix – Ensure that scripts are loaded using absolute URLs to prevent loading issues with subfolder installs. (7211)

6.9.3 2022-09-20

WooCommerce

 • Fix – Remove typecasting to prevent fatal when $screen_id is null. #34734
 • Fix – Only show the product image upload tip once, and on all product edit pages. #34739

6.9.2 2022-09-15

WooCommerce

 • Fix – Use offsetted datetime when displaying order created date. #34687

6.9.1 2022-09-14

WooCommerce

 • Fix – Fix error when ‘woocommerce_enqueue_styles’ returns non-array. #34671

6.9.0 2022-09-13

WooCommerce

 • Fix – Address compatibility between custom order tables and REST API /orders endpoints. #34178
 • Fix – Add type safety while getting product price #33926
 • Fix – Ensure changes to product order are reflected even when advanced post caching is in effect. #34195
 • Fix – Ensure COT order queries respect unlimited (‘-1’) as a pagination limit. #34289
 • Fix – Fix fatal error when bulk editing sale price to empty value in PHP 8 #34120
 • Fix – Fix free features is still rendered when there is no recommendation #33923
 • Fix – Fix inconsistent order total on checkout vs manual order page when the shop is configured for tax-inclusive prices and a coupon is applied #33812
 • Fix – Fix regression setting homescreen default layout after setup task dismissal or completion #34191
 • Fix – Fix Review Shipping Options task title #34294
 • Fix – Fix shipping task e2e test as the flow has been changed in #33533 #34165
 • Fix – Fix task list overlaps with the Ellipsis menu #33882
 • Fix – Fix the order count displayed in the ‘Order status changed’ and ‘Removed personal data’ notices #33802
 • Fix – Generate ID when creating a new order in COT for consistency with posts. #33848
 • Fix – Honor ‘show_in_admin_all_list’ and ‘show_in_admin_status_list’ in COT orders list table. #34290
 • Fix – JQuery FlexSlider: Fix innerheight computation #33847
 • Fix – Make sure order status is correctly prefixed in COT tables. #34128
 • Fix – Minor changes to address Typescript errors after updating TS definitions #34154
 • Fix – Refactored homescreen component to use useQuery hook #34183
 • Fix – Support Cart/Checkout/My accounts/Terms settings in WC REST API #34234
 • Fix – Use the default paymetn suggestions when woocommerce_show_marketplace_suggestions is set to no #34083
 • Fix – Wrap default payment gateway strings in __() function call #33987
 • Add – Add default styles for block themes to ensure WooCommerce looks better out of the box with block themes that are not optimized for WooCommerce specifically. #33518
 • Add – Added tour for store location #34137
 • Add – Add framework to run managed batch operations. #33233
 • Add – Adding additional suggestions for product image when adding. #33660
 • Add – Add new product page. #34115
 • Add – Add product form buttons to new product page and also a product edit page. #34211
 • Add – Add product page layout components for new product edit page. #34113
 • Add – Add remove_processor method in batch processing controller, use it when disabling orders sync #34122
 • Add – Add support for filtering the Custom Order Table admin list UI. #33789
 • Add – Add support for sorting columns in the COT admin list UI. #33787
 • Add – Add the ObjectCache class. #33634
 • Add – Add the woocommerce_cart_session_initialize-hook #34156
 • Add – Add util methods to check whether tables are in sync and orders are migrated. #34141
 • Add – Add validations to recordEvent #33911 #33911
 • Add – Order edit screen rendering powered by custom order tables. #33638
 • Add – Payments badge and page to show new WCPay promotion (US only) #34251
 • Add – Product creation experience: add more context about product data #33755 #33755
 • Add – Refactor and add unit tests for “Orders Milestones” note #34295
 • Update – Update WooCommerce Blocks to 8.3.2 #34543
 • Update – Revert skip button changes on the OBW pages #34455
 • Update – Update WooCommerce Blocks to 8.3.1 #34359
 • Update – Add Facebook to free extensions list and marketing task #34303
 • Update – Clean up setup_experiment_1 and setup_experiment_2 codes #34084
 • Update – Deploy payments settings banner and add tracks #34326
 • Update – Improving accessibility: adding missing form field labels and shop table header cell labels. #31211
 • Update – Remove WCPay Subscriptions offer page experiment code #34317
 • Update – Update context prop of wcadmin_tasklist_click/view event #34297
 • Update – Update in-app marketplace to display localized strings #34356
 • Update – Update inbox notes to display localized note when the locale is changed #34038
 • Update – Update misc WC code to support COT> #34124
 • Update – Update store details task complete logic #34206
 • Update – Update store location profiler #34153
 • Update – Update WC_Notes_Refund_Returns note to display localized strings #34352
 • Dev – Add e2e test to test the bug discovered in #32016 #34187
 • Dev – Added a new package script to set up the local environment with COT enabled. #34321
 • Dev – Added phpcs:ignore to silence phpstan #34345
 • Dev – Add product name and checkboxes for Product details #34214 #34214
 • Dev – Adds wc com disconnect command to allow store being disconnected from WooCommerce.com via CLI #33999
 • Dev – Add unique constraints to the COT addresses and operational tables #34144
 • Dev – Add utils for testing backend tracks events #34010
 • Dev – Add wc com connect command to allow stores to connect to WCCOM via CLI #34073
 • Dev – Alter the PHPCS settings to disallow Yoda conditions (except in “includes”) #34185
 • Dev – Better e2e setup/teardown logging #34004
 • Dev – Corrected the template version for templates/myaccount/form-login.php #34308
 • Dev – Disable the WordPress.PHP.YodaConditions.NotYoda phpcs rule #34204
 • Dev – Fixes for internal datastore tests. #34210
 • Dev – Fix order related methods in customer data store #34121
 • Dev – Fix PHP 8.1 warnings and errors. #34336
 • Dev – Fix typescript errors for setting selector #34184
 • Dev – Increase expect timeout to reduce e2e flakiness in CI #33979
 • Dev – Retry login in e2e to reduce flakiness #33997
 • Dev – Update link to setting default Linux distro in WSL readme. #34068
 • Dev – Update package.json scripts within woocommerce/client/admin plugin. #33982 #33982
 • Dev – Updates based on prior feedback, fixes for tests in CI #33965
 • Dev – Updating e2e, api and performance tests against a wp-env environment #34311
 • Tweak – Update product task experiment names and add spotlight parameter to physical product template link #34495
 • Tweak – Add a namespace to all the classes of the Psr\Container package #33703
 • Tweak – Add Skip button on OBW steps #34176
 • Tweak – Tweak the marketing task flow after installing a plugin #34241
 • Performance – Cache plugin data in system status API endpoint #33899
 • Enhancement – Allow accessing WooCommerce Customizer panels directly from customizer.php in block themes #34443
 • Enhancement – Add i18n support for data source poller #34247
 • Enhancement – Adds support for date_query to the COT datastore. #34119
 • Enhancement – Add support for the ‘customer’ query var to the COT datastore. #34059
 • Enhancement – Add the border bottom of the modal’s header #33807
 • Enhancement – Configured wp-env test environment for Playwright tests. Also updated tests to work with the either wp-env or e2e-environment. #33850
 • Enhancement – Hide the customizer when the active theme is a FSE theme. #34022
 • Enhancement – Implements query() for the orders table datastore. #33834
 • Enhancement – Reduce the amount of terms shown in attributes page #33962
 • Enhancement – Use method_exists instead of throwing in AbstractServiceProvider::reflect_class_or_callable #33960

WooCommerce Blocks 8.1.0 & 8.2.0 & 8.2.1 & 8.3.0 & 8.3.1 & 8.3.2

 • Enhancement – Add feedback box to the Cart & Checkout Inner Blocks in the inspector. (6881)
 • Enhancement – Enable the Cart and Checkout blocks when WooCommerce Blocks is bundled in WooCommerce Core.(6805)
 • Enhancement – Refactor style-attributes hooks to add as global custom imports and remove relative import paths.(6870)
 • Enhancement – Add the ability to register patterns by adding them under the “patterns” folder and add the new “WooCommerce Filters” pattern.(6861)
 • Enhancement – Update: New block icon for the Mini Cart block.(6784)
 • Enhancement – Update WooCommerce block template descriptions.(6667)
 • Enhancement – Add filter URL support to filter blocks when filtering for All Products block.(6642)
 • Enhancement – Add: Allow choosing between single and multiple sections.(6620)
 • Enhancement – Cart endpoint for Store API (/wc/store/cart) now features cross-sell items based on cart contents.(6635)
 • Fix – Fix Best Selling Products block ordering (7025)
 • Fix – Prevent unnecessarily showing the item names in a shipping package if it’s the only package. (6899)
 • Fix – Refactor Product Categories block to use block.json.(6875)
 • Fix – Add font-weight controls to the Mini Cart block text.(6760)
 • Fix – Fix proceed to checkout button not working for custom links.(6804)
 • Fix – Mini Cart block: Remove the compatibility notice.(6803)
 • Fix – Render the product attribute archive page using the archive-product template.(6776)
 • Fix – Select the correct inner button for the “Featured Item” button to update its URL.(6741)
 • Fix – Navigate through Mini Cart contents with keyboard.(6731)
 • Fix – Ensure add to cart notices are displayed on pages containing the Mini Cart block.(6728)
 • Fix – Fixes an issue where search lists would not preserve the case of the original item.(6551)
 • Fix – Prevent Featured Product block from breaking when product is out of stock + hidden from catalog.(6640)
 • Fix – Contrast improvement for checkout error messages when displayed over a theme’s dark mode.(6292)

Bekijk de changelog voor alle versies.