WooCommerce

Beschrijving

WooCommerce – Het beste open-source e-commerce platform voor WordPress.

Ons hoofdplatform is gratis, flexibel en wordt ondersteund door een wereldwijde community. De vrijheid van open source houdt in dat alle inhoud en gegevens van je winkel voor altijd jouw eigendom blijven.

Of je nu een bedrijf start, een fysieke winkel online wilt starten of websites voor cliënten wilt ontwikkelen: gebruik WooCommerce voor een winkel waarin inhoud en handel gecombineerd worden.

 • Maak prachtige, betoverende etalages met thema’s die perfect aansluiten op jouw merk en sector.
 • Verhoog winst met een geoptimaliseerde winkelwagenervaring die kan worden omgezet.
 • Pas pagina’s binnen enkele minuten aan met modulaire productblokken.
 • Toon fysieke en digitale producten, productvariaties, aangepaste configuraties, directe downloads en gekoppelde artikelen.
 • Verkoop abonnementen, boekingen, of lidmaatschappen met onze uitbreidingen die zijn goedgekeurd door ontwikkelaars.
 • Word bovenaan de zoekresultaten weergegeven door gebruik te maken van het SEO voordeel van WordPress.
 • Bouw op een platform dat meeschaalt. Ontvang flexibele e-commerce voor drukbezochte winkels.

ALLES DAT JE NODIG HEBT OM TE VERKOPEN

Met geïntegreerde tools en populaire integraties kan je efficiënt je werkzaamheden bijhouden. Veel van de services zijn gratis toe te voegen met één druk op de knop via de optionele Installatie/configuratie-wizard.

 • Kies hoe je betaald wilt worden. Beheer betalingen gemakkelijk vanuit het comfort van je winkel met WooCommerce Payments (beschikbaar in de VS, het VK, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en nu: Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië). Accepteer veilig kaarten, mobiele wallets, bankoverschrijvingen en contant geld dankzij meer dan 100+ betaling gateways – waaronder Stripe, PayPal en Square.
 • Configureer je verzendopties. Druk USPS labels direct vanuit je dashboard af en plan zelfs het ophalen in met WooCommerce Shipping (alleen VS). Maak verbinding met bekende bezorgservices zoals UPS en FedEx inclusief een groot aanbod aan leverings-, inventaris- en voltooiingsoplossingen voor jouw locale.
 • Vereenvoudig de omzetbelasting. Voeg WooCommerce Tax of vergelijkbare geïntegreerde diensten toe om geautomatiseerde berekeningen werkelijkheid te maken.

Laat je bedrijf groeien, voeg functies toe en beheer je winkel terwijl je onderweg bent

WooCommerce staat voor de zaak. Houd de belangrijkste prestatie-meetwaarden in de gaten met WooCommerce Admin: een krachtig, aanpasbaar centraal dashboard voor je winkel.

Breid je publiek uit op marketing- en sociale mediakanalen door Google Ads, HubSpot, Mailchimp en Facebook te integreren. Je kan altijd het geïntegreerde dashboard Marketing Hub bekijken voor nieuwe ideeën en tips om je te helpen succesvol te zijn.

Breid de functionaliteit van je winkel uit met honderden gratis en betaalde extensies via de officiële WooCommerce marktplaats. Onze ontwikkelaars beoordelen elke nieuwe extensie en controleren regelmatig de huidige voorraad, zodat de marktplaats aan de hoge kwaliteitsnormen blijft voldoen. We zijn actief op zoek naar producten waarmee bouwers succesvolle winkels kunnen creëren.

Beheer je winkel vanuit waar je maar wilt met de gratis WooCommerce mobiele app (Android en iOS). Spoilers: je kan binnenkort een lichtelijk verslavende ‘cha-ching’ notificatie ontvangen wanneer je een product verkoopt!

Altijd beheer en controle van je winkelgegevens

Met WooCommerce zijn jouw gegevens geheel van jou. Altijd.

Als je ervoor kiest om gebruiksgegevens met ons te delen, dan kan je erop rekenen dat deze geanonimiseerd en veilig zijn. Je kan je op ieder moment uitschrijven zonder dat dit invloed heeft op je winkel.

In tegenstelling tot gehoste e-commerce oplossingen zijn de winkelgegevens van WooCommerce toekomstbestendig. Je kan al je content exporteren en je website verplaatsen naar het door jou gekozen platform. Geen beperkingen.

Waarom ontwikkelaars voor WooCommerce kiezen (en ervan houden)

Developers can use WooCommerce to create, customize, and scale a store to meet a client’s exact specifications, making enhancements through extensions or custom solutions.

Het hoofdplatform wordt grondig en vaak getest, en ondersteund door een toegewijd ontwikkelingsteam dat in verschillende tijdzones werkt. Bij elke release wordt de uitgebreide documentatie bijgewerkt, zodat jij precies de gewenste winkel kan bouwen.

Word onderdeel van onze groeiende internationale community

WooCommerce beschikt over een grote, gepassioneerde community die handelaren wil helpen slagen en die snel uitbreidt.

Er worden WooCommerce-ontmoetingen georganiseerd op locaties overal ter wereld, waaraan je gratis kan deelnemen en die je zelfs kan helpen organiseren. Deze evenementen zijn een geweldige manier om van anderen te leren, je expertise te delen en in aanraking te komen met mensen net als jij.

WooCommerce komt wereldwijd ook regelmatig ter sprake tijdens WordCamps en we kijken er zeer naar uit om je te ontmoeten.

Bijdragen en vertalen

WooCommerce is ontwikkeld en wordt ondersteund door Automattic: de makers van WordPress.com en Jetpack. Daarnaast hebben we ook honderden onafhankelijke bijdragers en er is altijd ruimte voor meer. Ga naar de WooCommerce WooCommerce GitHub-repository om te zien hoe je kan bijdragen.

WooCommerce is vertaald naar meerdere talen, waaronder Deens, Oekraïens en Perzisch. Help WooCommerce nog verder lokaliseren door jouw taal toe te voegen. Ga naar translate.wordpress.org.

Schermafbeeldingen

Blokken

Deze plugin voorziet 2 blokken.

 • Filter by Rating Controls Enable customers to filter the product grid by rating.
 • Filter by Stock Controls Enable customers to filter the product grid by stock status.

Installatie

Minimumvereisten

 • PHP 7.4 of hoger is vereist (PHP 8.0 of hoger wordt aanbevolen)
 • MySQL 5.6 of hoger, OF MariaDB versie 10.1 of hoger is vereist

Bezoek de WooCommerce server vereisten documentatie voor een gedetailleerde lijst van server vereisten.

Automatische installatie

Automatische installatie is de eenvoudigste optie – WordPress handelt de bestandsoverdracht af en je hoeft je webbrowser niet te verlaten. Voor een automatische installatie van WooCommerce, log je in op je WordPress dashboard, navigeer je naar het plugin menu en klik je op ‘Nieuwe toevoegen.’

Voer in het zoekveld ‘WooCommerce’ in en klik daarna op ‘Plugins zoeken’. Zodra je ons hebt gevonden, kun je meer details bekijken, zoals de versie, beoordeling en beschrijving. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je WooCommerce kan installeren! Klik op ‘Nu installeren’ en WordPress verzorgt de rest voor je.

Handmatige installatie

Voor de handmatige installatiemethode moet je de WooCommerce-plugin downloaden en moet je deze uploaden naar je webserver met je favoriete FTP-toepassing. In de WordPress-codex vind je instructies over hoe je dit kunt doen.

Bijwerken

Automatisch bijwerken zouden zonder problemen moeten werken, maar we raden je toch aan om een back-up te maken van je website.

Als er problemen zijn met de winkel-/categoriepagina’s na een update, flush dan de permalinks door naar WordPress > Instellingen > Permalinks te gaan en op ‘Opslaan’ te klikken. Alles zou dan weer normaal moeten zijn.

Voorbeeldgegevens

WooCommerce komt met demo gegevens die je kunt gebruiken om te zien hoe artikelen eruit zullen zien; import sample_products.xml via de WordPress importer. Je kan ook de core gebruiken CSV importer of onze CSV Import Suite extensie om sample_products.csv te importeren

FAQ

Waar kan ik documentatie en handleidingen vinden over WooCommerce?

Voor hulp bij het instellen en configureren van WooCommerce kan je Aan de slag en de Nieuwe WooCommerce handleiding voor winkeleigenaren bekijken.

Voor het uitbreiden of aanpassen van het thema van WooCommerce bekijk je onze codex en het plugin ontwikkelaarshandboek.

Waar kan ik hulp krijgen bij of met andere gebruikers praten over WooCommerce Core?

Als je vastloopt, kan je om hulp vragen op het WooCommerce-ondersteuningsforum door deze richtlijnen te volgen, contact opnemen via de WooCommerce Community Slack of een bericht plaatsen in de WooCommerce Community groep op Facebook.

Waar kan ik hulp krijgen bij extensies die ik heb aangeschaft op WooCommerce.com?

Voor hulp bij betaalde extensies via de WooCommerce.com marktplaats: bekijk eerst onze selfservice probleemoplossing handleiding. Als het probleem niet is opgelost, kan je een ondersteuningsticket indienen via onze helpdesk. Onze toegewijde Happiness Engineers proberen binnen 24 uur te reageren.

Ik heb moeite met inloggen op Woo.com – wat nu?

Probeer veelvoorkomende inlogproblemen eerst op te lossen met deze handige stapsgewijze handleiding. Werkt het nog steeds niet? Neem contact met ons op.

Werkt WooCommerce met mijn thema?

Ja! WooCommerce werkt met elk thema, maar de opmaak moet mogelijk wat extra worden aangepast. Als je op zoek bent naar een thema met diepgaande WooCommerce-integratie, adviseren we je om Storefront te gebruiken.

Hoe werk ik WooCommerce bij?

We hebben een gedetailleerde handleiding opgesteld over WooCommerce bijwerken.

Mijn website is defect. Wat nu?

Diagnosticeer het probleem met behulp van onze handige probleemoplossingshandleiding.

Als je een fout opmerkt nadat je een thema of plugin hebt bijgewerkt, is er misschien een compatibiliteitsprobleem opgetreden tussen de plugin of het thema en WooCommerce. Als de fout is opgetreden nadat je WooCommerce hebt bijgewerkt, dan kan er een conflict zijn tussen WooCommerce en een verouderd thema of een verouderde plugin.

In beide gevallen raden we aan om een conflict test uit te voeren met behulp van website diagnose (waarmee je thema’s en plugins kunt uitschakelen zonder je bezoekers te beïnvloeden) of het probleem op te lossen met behulp van een staging website.

Waar kan ik bugs melden?

Meld problemen op deWooCommerce GitHub-repository. Je kan ons ook een melding sturen via ons ondersteuningsforum; zorg dat je de forums doorzoekt om er zeker van te zijn dat de fout niet al eerder is gemeld.

Waar kan ik nieuwe functies, thema’s en extensies aanvragen?

Vraag nieuwe functies en extensies aan en stem op bestaande suggesties op ons officiële ideeënbord. Onze productteams bekijken regelmatig aanvragen en beschouwen ze als waardevol voor productplanning.

WooCommerce is te gek. Kan ik meehelpen?

Ja, dat kan! Bekijk onze GitHub-repository en volg de ontwikkelingsblog om op de hoogte te blijven van alles wat er in het project gebeurt.

Waar kan ik REST API documentatie vinden?

Uitgebreide documentatie over WooCommerce REST API is beschikbaar op GitHub.

Mijn vraag staat hier niet vermeld. Waar kan ik meer antwoorden vinden?

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Beoordelingen

28 februari 2024 1 reactie
I have received quick and helpful support from the team. Thank you for providing guidance and resolve the issue.
27 februari 2024 2 reacties
Worst plugin ever!Not recommended!!!Can't edit default pages out of box...
27 februari 2024 1 reactie
Congratulations, that's all I have to say. Congratulations for your work and all the efforts behind it.
22 februari 2024 3 reacties
We pay for some of their plugins, so we're eligible for support. I have good experience with their support 1+ year ago. Lately they seem to use every opportunity to deflect questions. My first message to them was 09.02 (mind you, this case is high urgency for us as I've communicated), and today (22.02), the case is still not solved and their last message to me was 17.02. In their last message they tried to deflect my question by saying they don't provide support for 3rd party systems. Although my question was strictly about their REST API. I just mentioned the 3rd party system as background, to give some context. Anyways, I haven't heard anything from them after I assured them that this is only a question about their REST API. A bit sad that WooCommerce Support has become so unreliable and unresponsive in recent times. Their implementation of the useless bot to reduce their workload doesn't help either.
Lees alle 4.253 beoordelingen

Changelog

8.6.1 2024-02-20

WooCommerce

 • Fix – Ensure WooCommerce Blocks scripts are uncached following a plugin update. #44676
 • Fix – Don’t render attribution metabox for other order types. #44680
 • Fix – Fix the product_page shortcode not working if “status” is passed in as “any”. #44698
 • Fix – Add default values for ‘woocommerce_admin_billing_fields’ and ‘woocommerce_admin_shipping_fields’ filters. #44704

Bekijk de changelog voor alle versies.