Open Source

Open Source? Community?

Iedereen die geïnteresseerd is in WordPress komt al snel tot twee termen die een zeer belangrijke betekenis voor WordPress hebben: Open Source en de community.

Wat is Open Source?
Open Source betekent letterlijk “open source” en verwijst naar de software waarvan de oorspronkelijke programmering (broncode, engl. Source code) gratis beschikbaar is, toegankelijk en zonder kosten. Het idee is om een ​​project te presenteren aan een breed publiek, om dan samen verder te gaan. Die vrijheid wordt gebruikt om bestaande kennis verder aan te vullen en het open source project nog beter te maken.

Om een ​​stabiele wettelijke basis voor de ontwikkeling van open source software te creëren zijn verschillende licenties ontstaan. WordPress maakt gebruik van de GNU General Public License v2 (GPLv2), een veel gebruikte licentie die vrijheid garandeert voor het gebruiken van hun software, studie, het verspreiden (kopiëren) en het te veranderen. Een commercieel gebruik van WordPress-gerelateerde diensten (webdesign, opleiding), thema of plugin is toegestaan.

Uit het enthousiasme voor WordPress is een internationale community ontstaan, die bijdraagt ​​op verschillende manieren voor de verdere ontwikkeling van WordPress.
Deze community ziet zichzelf niet als een gesloten groep: iedereen kan meedoen!
Ongeacht leeftijd en geslacht, afkomst of religie.

Word een vriend van WordPress: organiseer een meetup in je stad, ontwikkelen een plugin of een leuk thema, help met het vertalen, help anderen in de forums, help mee met de documentatie, help ons om WordPress nog toegankelijker te maken voor slechtzienden, …

Help mee aan WordPress

Iedereen kan waarde toevoegen aan Open Source. Aan WordPress.
Zowel iemand die niets van code kent; als een doorgewinterde programmeur.

Wij houden van WordPress.
En we willen WordPress nog beter te maken.
Voortdurend.

Dat kan alleen met jouw hulp en de hulp van honderden vrijwilligers.
Heb jij interesse om te helpen, bezoek dan zeker een meetup of doe een babbeltje op Slack.