WordPress.org

Nieuws

Nieuw in WordPress 6.5

Nieuw in WordPress 6.5


Breid je site-creatie ervaring uit met WordPress 6.5. Verken meer mogelijkheden om het helemaal van jou te maken, met nieuwe functies en verbeteringen die je creatieve werk verfijnen. Ontdek de nieuwste toevoegingen aan de ontwikkelaars ervaring, met frisse fundamentele gereedschappen die klaarstaan om de toekomst van blokken te transformeren.

Lettertypen toevoegen en beheren op je site

De nieuwe lettertypebibliotheek geeft je controle over een essentieel onderdeel van het ontwerp van je site – typografie – zonder codering of extra stappen. Installeer, verwijder en activeer moeiteloos lokale en Google Fonts op je site voor elk blokthema. De mogelijkheid om aangepaste typografie collecties op te nemen, geeft site makers en uitgevers nog meer keuze.

Ontvang meer details van je stijlrevisies.

Werk aan creatieve projecten met een meer omvattend beeld van wat er is gedaan – en waar je op terug kunt vallen. Krijg details zoals tijdstempels, korte samenvattingen en een gepagineerde lijst van totale revisies. Bekijk revisies vanuit de stijlgids om wijzigingen te zien buiten wat je aan het doen bent. Revisies zijn nu ook beschikbaar voor templates en template onderdelen.

Doe meer met achtergrondafbeeldingen in groepsblokken

Beheer grootte, herhaling en brandpunt opties zodat je kunt experimenteren met subtiele of opvallende manieren om visuele interesse toe te voegen aan lay-outs.

Krijg meer controle over afbeeldingen in omslagblokken

Stel aspect verhoudingen in voor omslagblok afbeeldingen en voeg eenvoudig kleur overlays toe die automatisch de kleur van je gekozen afbeelding gebruiken.

Voeg boxschaduw ondersteuning toe aan nog meer blokken.

Met ingeschakelde schaduw ondersteuning kun je lay-outs maken met visuele diepte of een beetje persoonlijkheid toevoegen aan je ontwerp.

Ontdek nieuwe gegevensweergaven

Vind en organiseer je gegevens zoals jij wil met gegevens weergaven voor pagina’s, templates, patronen en template onderdelen. Schik het in een tabel of raster weergave met de mogelijkheid om velden te wisselen en bulk wijzigingen aan te brengen.

Soepeler verslepen

Voel het verschil wanneer je dingen verplaatst, met handige visuele aanwijzingen zoals verplaatste items in lijstweergave of moeiteloos slepen naar elke plek in je werkruimte—van begin tot eind.

Verbeterde link besturingen

Maak en beheer links eenvoudig met een meer intuïtieve link-creatie ervaring, zoals een gestroomlijnde UI en een snelkoppeling voor het kopiëren van links.

Breng interacties naar blokken met de Interactivity API

De Interactiviteit API biedt ontwikkelaars een gestandaardiseerde methode voor het bouwen van interactieve front-end ervaringen met blokken. Het vereenvoudigt het proces, met minder afhankelijkheid van externe tools, terwijl het optimale prestaties behoudt. Gebruik het om gedenkwaardige gebruikerservaringen te creëren, zoals het direct ophalen van zoekresultaten of door bezoekers direct interactie te hebben over de inhoud in realtime.

Verbind blokken met aangepaste velden of andere dynamische inhoud

Link core blokattributen aan aangepaste velden en gebruik de waarde van aangepaste velden zonder aangepaste blokken te creëren. Aangedreven door de Block Bindings API, kunnen ontwikkelaars deze mogelijkheid verder uitbreiden om blokken te verbinden met elke dynamische inhoud—zelfs voorbij aangepaste velden. Als er gegevens elders zijn opgeslagen, wijs blokken dan eenvoudig naar die nieuwe bron met slechts een paar regels code.

Weergave gereedschap toevoegen aan klassieke thema’s.

Geef ontwerpers en makers die klassieke thema’s gebruiken toegang tot een verbeterde ontwerp ervaring. Kies voor ondersteuning voor afstand, rand, typografie en kleurenopties, zelfs zonder het gebruik van theme.json. Zodra de ondersteuning is ingeschakeld, wordt er automatisch meer gereedschap toegevoegd zodra dat beschikbaar komt.

Verbeteringen aan de plugin ervaring verkennen

Er is nu een makkelijke manier om afhankelijkheden van plugins te beheren. Auteurs van plugins kunnen een nieuwe Requires Plugins header leveren middels een door komma’s gescheiden lijst van vereiste plugin slugs, waarmee gebruikers links krijgen om die plugins eerst te installeren en te activeren.

Prestatie updates

Deze release bevat meer dan 110 prestatie-updates, met een indrukwekkende toename in snelheid en efficiëntie in zowel de bericht-editor als de Site-editor. Het laden is meer dan twee keer sneller dan in 6.4, met een verwerkingssnelheid van invoer tot wel vijf keer sneller dan de vorige release. Vertaalde sites zien tot wel 25% verbetering in laadtijd voor deze release.

Toegankelijkheid verbeteringen

Deze release bevat meer dan 65 toegankelijkheidsverbeteringen over het hele platform, waardoor het toegankelijker is dan ooit. Deze release voegt oplossingen toe voor contrastinstellingen, cursor focus, submenu’s en de positionering van elementen, onder vele anderen, die helpen de WordPress ervaring voor iedereen te verbeteren.

Meer leren over WordPress 6.5

Learn WordPress is een gratis bron voor nieuwe en ervaren WordPress gebruikers. Learn staat vol met how-to video’s over het gebruik van verschillende functies in WordPress, interactieve workshops om dieper op onderwerpen in te gaan, en lesplannen om diep in te gaan op specifieke gebieden van WordPress.

Verken de WordPress 6.5 Field Guide. Leer over de veranderingen in deze release met gedetailleerde ontwikkelaars notities om je te helpen bouwen met WordPress.

Lees de WordPress 6.5 release notes voor informatie over installatie, verbeteringen, opgeloste problemen, bijdragers aan de release, leermiddelen en de lijst met bestandswijzigingen.

Een reactie achterlaten