WordPress.org

Nieuws

Waar kan ik terecht met mijn WordPress vragen?

Waar kan ik terecht met mijn WordPress vragen?


Als je van WordPress gebruik maakt dan kan het gebeuren dat je met een vraag, een probleem, een uitdaging of net iets anders zit. Maar waar krijg je nu ondersteuning? Waar kan jij terecht? We geven je in dit artikel enkele mogelijkheden.

WordPress Forums

Er zijn WordPress forums. Zowel een internationale (Engelstalige) die je kunt vinden op https://wordpress.org/support/ maar ook voor een specifieke taal zijn er forums. Voor de Nederlandse gebruikers hebben we daarvoor https://nl.wordpress.org/support/. Dit forum is onderverdeeld in verschillend subfora dus kijk even waar je het best je vraag achterlaat.

Heb je overigens problemen met een plugin of thema dan is het handiger om een bericht na te laten op hun desbetreffende forum. Die worden vaak in de gaten gehouden door de ontwikkelaars van de plugin of het thema. Je ziet er ook de vragen van de anderen dus zoek even of je vraag nog niet eerder is gesteld vooraleer je een nieuw topic aanmaakt.

WordPress Handbooks

Het documentatie team van WordPress probeert alle aspecten van WordPress in handleidingen, zogenaamde ‘handbooks‘ uit te schrijven. Deze handboeken zijn nooit ‘af’ want WordPress is steeds in ontwikkeling, de documentatie moet dus ook altijd bijgehouden worden. Lees er hier meer over.

Codex en Helphub

Al jarenlang is de Codex een referentiepunt over hoe je gebruik maakt van WordPress functies, hooks, filters, actions enzovoort. Deze is een beetje gedateerd en HelpHub, de opvolger, komt er aan. Het documentatie team is al een tijdje bezig met de opvolger te ontwikkelen en documenteren maar dit is een tijdrovende klus. Momenteel staat deze nog op wp-helphub.com.

Meetups & WordCamps

We schreven al eerder over wat een WordPress meetup en een WordCamp zijn. Kort samengevat zijn dit offline evenementen waarbij WordPress gebruikers samenkomen om kennis te delen a.d.h.v. presentaties of workshops en waarbij je dus ook anderen leert kennen met dezelfde interesses.

Een reactie achterlaten