Een woordje over WordCamps


Wat is een WordCamp?

WordCamps zijn informele, community-georganiseerde evenementen die worden georganiseerd door WordPress-gebruikers net zoals jij. Iedereen, van nieuwe gebruikers tot core-developers, neemt deel, deelt ideeën en kennis en leert elkaar kennen. Iedereen is welkom.

Op een WordCamp kan je terecht voor presentaties en soms ook workshops, gespreid over 1 of  2 dagen. Het onderwerp van de presentaties is zeer divers en breed, gaande van ontwikkeling, design, inspiratie en business talks. In de meeste gevallen heeft een WordCamp ook een aparte Contributor Day.

Wat is een Contributor Day?

Een contributor dag is een dag die voor, of na, de echte WordCamp dag(en) plaatsvindt. Het is een dag waarbij de community samenkomt om te werken aan het opensource project WordPress. Schrik zeker niet, je hoeft geen programmeur te zijn om bij te kunnen dragen aan WordPress. Het maakt ook niet uit of je al ervaring hebt of niet, we hebben ook jou er graag bij. Een Contributor Day is voor iedereen toegankelijk.

WordPress Community

De term ‘community’ komt vaak voor, maar wat houdt dat nu precies in? De community is de groep van vrijwilligers die meehelpen aan het WordPress project of deelnemen aan WordPress evenementen.

Zo’n WordPress evenement kan dus een WordCamp of een lokale meetup zijn. De WordPress community is hartverwarmend en nodigt iedereen van harte uit.

WordCamp Central

De centrale website waar alle WordCamps worden aangekondigd, inclusief een map en de links naar de respectievelijke websites is https://central.wordcamp.org.

Wie gaat er naar een WordCamp?

Iedereen die al in contact kwam of interesse heeft in WordPress en alles die daarbij komt kijken. Op een WordCamp zijn niet alle presentaties of workshops enkel over het WordPress platform, maar ook business, internet marketing, ontwikkeling en veel andere topics komen aan bod. Het is dus zeker informatief voor iedereen.

Deins dus zeker niet terug omdat je denkt dat je moet kunnen programmeren om een WordCamp bij te wonen, in tegendeel. Er zijn marketeers, bloggers, HR mensen, hostingpartijen, …

Waarom deelnemen?

Kennis opdoen én uiteraard ook kennis delen. Gelijkgezinden tegemoet komen, je netwerk uitbreiden en echte vrienden maken. Je komt er misschien wel een nieuwe collega of je nieuwe werkgever tegen, het kan allemaal!

Eén reactie op “Een woordje over WordCamps”

  1. […] schreven al eerder over wat een WordPress meetup en een WordCamp zijn. Kort samengevat zijn dit offline evenementen waarbij WordPress gebruikers samenkomen om […]

Een reactie achterlaten