WordCamp Antwerp 2018 gaat door op 2 & 3 maart

De 2de editie van WordCamp Antwerp is gepland op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart. Voor degene die er in 2016 bij waren; het wordt nog beter. 😉

Vrijdagnamiddag 2 maart hebben we een social / contributor day. De locatie hiervan is nog niet gekend, meer info volgt.

Op zaterdag 3 maart gaat de WordCamp door; uiteraard de ganse dag. De locatie: Karel de Grote Hogeschool campus Groenplaats, in het hart van de oude stad.


For our non-Dutch speaking/reading WordPress friends

Unlike last edition, most of the communication will now be done in dutch. Mainly because of our focus on local. However some important pages and posts will be translated in English too and published later on. And of course, some talks will be in English too.

—-

Nieuwe zaken in de kijker

We bezoeken nogal wat WordCamps, en we hebben een eerste ervaring opgedaan met het organiseren van die eerste WordCamp in 2016.
Uit al die ervaringen willen we ook nieuwe zaken aankondigen voor deze komende WordCamp.

Sprekers begeleiding
Het spreken op een WordCamp heeft best wel zijn ‘drempels’. Van het kiezen van je onderwerp, het uitschrijven van je pitch, het testen van je talk, enz.
WordCamp Antwerp wil nieuwe sprekers ondersteunen via een trajectbegeleiding via 3 aspecten.
Nieuwsgierig? Meer info hier.

Volunteers en head-volunteers
Ons ‘organizing’-team is best klein: 4 personen.
We kunnen dus extra handen gebruiken die het werk verlichten, en niet enkel op zaterdag zelf. Daarom hebben we een klein onderscheid gemaakt in volunteering. Een ‘volunteer’ heeft enkel z’n taken op zaterdag, een head-volunteer heeft taken voor-tijdens-na de WordCamp; dus een dedicated taak die we uit de handen van de vier organizers houden.
By the way: we willen extra benadrukken dat elke volunteer / organizers part of the team is. We hebben een ‘team’-pagina met een overzicht (foto + naam) van iedereen die meehelpt.
Goesting om mee te helpen?

Nieuwe aanpak richting sponsors
We willen het sponsorgebeuren persoonlijker maken.
Een voorbeeld: tijdens de ‘opening’ van WordCamp doen we een rondje ‘sponsors bedanken’. Meestal gebeurd dit door de MC. Maar sponsors krijgen nu de mogelijkheid om zichzelf kort voor te stellen tijdens de Opening. (max 1 minuut). Dat maakt het een pak persoonlijker en hebben de WordCamp bezoekers al een idee welke personen bij welke sponsor horen.
Daarnaast is de instap om te sponsoren lager; er zijn al sponsorpakketten  vanaf €250, wat haalbaarder is voor eenmanszaken of freelancers die de WordCamp ook financieel willen ondersteunen.
Sponsor worden?

Geef een reactie